Cake Pops!

Gjorde lite Cake Pops igår för första gången. Det är verkligen riktigt gott och lätt att göra. Och lite roligare att bjuda på när man vill göra något enkelt.  
 
Recept:
 
1pkt Ballerina kladdkaka
50gr cream cheese
Kokosfett (om man vill få chokladen jämn och fin, annars behövs det inte)
Någon form av choklad (jag använde marabou)
Strössel
Grillpinnar att sätta bollarna på
 
Gör så här:
 
Krossa kakorna så att du får en kladdig smuldeg, jag använde en mixer.
Blanda sedan ner cream cheesen och rör om tills att du tycker att allt är blandat.
Rulla dem till bollar och låt dem ligga i frysen i ca 10 min.   
Smält chokladen tillsammans med lite kokosfett.
Kapa grillpinnarna till den längd du vill ha och doppa delen där bollen ska sitta och
ställ dem antingen upp och ner eller stick ner dem i en bit i frigolit.
Ställ in dem i kylen en stund så att de fäster på pinnen,
Doppa de sedan i chokladen och snurra försiktigt utav den överflödiga chokladen.
Låt dem stå en stund så att chokladen torkat lite innan du doppar dem i strösslet,
är du för snabb med att doppa innan det torkat lite klumpar sig strösslet.   
 
Lycka till!
 

My cakes

Tänkte lägga in de flesta tårtor jag har gjort. Tre stycken har ni ju sett, men har några fler.
 
Nu ligger de inte i ordningen som jag har gjort dem. Men Den första jag gjorde till mammas födelsedag är den gröna med rosa blommor på!
 
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/7870799/?claim=s2xrxk39q2j">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Birthday cake

Som jag skrev tidigare så har jag idag haft födelsedagskalas för mig. Mycket trevligt var det, om än lite stressigt. Lyckades få korsdrag i lägenheten 30 minuter innan alla kom och ramar med mera rasade ner. Naturligtvis skulle allt som ramlade ner både i sovrum och vardagsrum gå sönder. Så det var bara att avbryta allt annat som gjordes och skulle göras. Men det är min vanliga tur och men det är sånt som händer och nu är det över.

Jag gjorde en våningstårta eftersom att vi skulle bli minst 20 personer. Jag är ju svag för rosa och vitt och därför valde jag att hålla mig till de två färgerna. Har länge velat testa att göra rosor så det var ett måste att göra det denna gången. Jag gjorde min första ros för några dagar sedan och insåg att den inte alls blev snygg, men så bestämde jag mig för att testa en gång till och då blev jag istället riktigt nöjd. Så då blev rosor tårtans dekorationer. En enkel med ändå festlig tårta. Jag blev ganska nöjd (ja här är det mig vi pratar om, jag kan inte vara mer än ganska nöjd, perfektion är ett måste ;)). Men god blev den i alla fall.

Min första ros som jag inte blev alls nöjd med. Men det syntes vad det skulle vara i alla fall.
 
Mina rosor jag gjorde efter den första. Jag vågade ta i lite mer och lyckades få till tekniken mycket bättre än när jag gjorde den första. Stor skillnad. Här är jag faktiskt riktigt nöjd, även om jag vet att de kan bli så mycket bättre och snyggare.
 
Och här är det färdiga resultatet med rosorna och tårtorna. Vad tycker ni? :)

Hej och hå vad det går

Den här helgen har gått med en rasande fart. Det har varit tårtbakning, jobb och kalas om vart annat. Började fredagen med att baka Linneas tårta som fick bli en fotboll. När väl den var levererad påbörjades min tårta och sedan även Annas pappas tårta som fick bli en golfboll. Allt som allt har jag gjort fyra tårtor under helgen. Jag som inte riktigt är van att göra fyra tårtor och samtidigt jobba och ha kalas kan ju tala om att jag är ganska trött nu! Kan ju också bero på att jag sovit 3 timmar de senaste 2 dygnen. Men här kommer iaf två bilder, varav en är på Linneas fotbollstårta och den andra på Annas pappas tårta. Min tårta kommer i ett separat inlägg.
 
 

Välkommen!

 

Hej och välkommen hit. Jag kanske ska börja med att tala om att jag heter Elin, bor i Karlstad och jobbar som personlig assistent. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och att baka tårtor vilket jag gör mycket på min fritid. Anledningen till att jag startar den här bloggen är för att kunna lägga upp bilder på det jag gör. Jag har alltid haft ett intresse för fotografering men när jag köpte min första systemkamera 2007 och då blev intresset mycket större. Jag fotar idag med en Nikon D90 och min iphone 5.
Intresset för tårtbakningen började oktober 2012 då min mamma ville att jag skulle göra en tårta till hennes födelsedag.

Hoppas att ni vill följa min resa till att bli en bättre fotograf och tårtbagerska.

Min andra blogg hittar ni här http://elinerikssonn.blogg.se

 


RSS 2.0