Montera en biltårta:

Gjorde min andra biltårta för någon vecka sedan och passade på att ta bilder så att jag skulle kunna göra en steg för steg så tänkte gör en nu! 
 
1. Börja med att dela din tårtbotten som vanligt. När du har gjort det ska du skära bort kanterna som på min bild nedan och lägga det bortskurna åt sidan, men spara dem för de ska vi använda lite senare: 
 
 
2. Nu ska du börja fylla mittendelen på samma sätt som du fyller en vanlig tårta, jag fyllde med hallonsylt, vaniljkräm och grädde, så här ska det se ut när du är färdig: 
 
 
3. Nu ska du ta fram delarna du lade åt sidan, dessa ska vi bygga taket med. Börja med att titta hur de passar på tårtan du fyllt. Troligtvis behöver du skära till dem lite för att få dem att passa (se hu jag lagt dem på bilderna nedan) sen är det bara att lägga fyllning emellan precis som vanligt. när du är färdig ska det se ut så här (det är ett lager med hallonsylt mellan den stora delen och taket, har du annat än sylt blir det ju högre): 
 
 
4. Nu är det bara att spackla bilen som vanligt och sedan täcka och dekorera den med det du vill använda. Jag spacklade med smörkräm och täckte och dekorerade med marsipan. Här är det färdiga resultatet: 
 
 
Hoppas att det var till någon hjälp! :) 

Mormors födelsedagstårta!

Har ju helt glömt bort att visa mormors födelsedagstårta som vi hade den 12 januari. Man kan ju inte komma ihåg allt! ;)
 
Den är fylld med hallonsylt, vaniljkräm, grädde och sockerkaksbotten. Spacklad med smörkräm, täckt och dekorerad med marsipan. 
 
 
Blommor på tork! :)
 
 

Girafftårta!

Idag har jag levererat en 5 års tårta! :) De hade sett min giraff tårta jag gjorde till dopet för några veckor sedan och tyckte om den så det fick bli en liknande. Gjorde lite ändringar på giraffen då den inte behövde likna "Sofhie the giraffe" denna gången. De bruna prickarna fick bli svarta denna gången. 
 
Den är fylld med hallonsylt, vaniljkräm, grädde och skockerkasbotten. Spacklad med smörkräm, täckt och dekorerad i marispan. 
 
Så här såg den förra ut: 
 
 

RSS 2.0